New Holland Agriculture legt de lat voor productiviteit en comfort nog hoger met de nieuwe BigBaler 1290 High Density, door er de efficiëntste grote vierkante balenpers in het segment van te maken. Hij produceert balen met een dichtheid die tot 22% hoger is dan met conventionele grote vierkante balenpersen, waardoor de efficiëntie van transport en baalverwerking beduidend hoger is.

 

De nieuwe MaxiSweep™-opraper helpt gewassen met hogere snelheid in te voeren, voor meer capaciteit en prestaties. Bovendien is de nieuwe BigBaler 1290 High Density uitgerust met de nieuwe unieke SmartShift™-versnellingsbak die met de zilveren Agritechnica-medaille werd bekroond. De SmartShift™-versnellingsbak zorgt voor een zachtere start, waardoor het bestuurderscomfort toeneemt en de aandrijflijn van de tractor beschermd wordt tegen overbelasting. De unieke gepatenteerde LoopMaster™-knopertechnologie zorgt voor een sterkere knoop, een verhoogde touwspanning en beschermt het milieu en het veevoeder, door afgesneden touwresten te elimineren. Het concept van de korte trekstang biedt de bestuurder uitstekend zicht en wendbaarheid. 

 

Het comfort wordt verder verhoogd met een nieuwe intuïtieve gebruikersinterface die het grote IntelliView™-touchscreen gebruikt. Een reeks geautomatiseerde functies, zoals de IntelliCruise™-technologie die automatisch de tractorsnelheid aanpast, draagt ook bij aan de productiviteit en het comfort van de BigBaler 1290 High Density.